ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σίφνου στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό χτίσμα, στον οικισμό του Κάστρου. Στο Μουσείο εκτίθενται ευρήματα που έχουν έρθει στο φως κατά τις ανασκαφές στο νησί. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει γλυπτά, νομίσματα και διάφορα κεραμικά σκεύη. Τα γλυπτά χρονολογούνται από την αρχαϊκή (6ος αιώνας) έως και τη ρωμαϊκή περίοδο (1ος αιώνας). Τα κεραμικά που βρίσκονται στο μουσείο έχουν βρεθεί στη περιοχή του Κάστρου και χρονολογούνται από τη γεωμετρική (8ος αιώνας) έως και την ελληνιστική εποχή (2ος αιώνας).

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 8:30 – 15:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22840-31335

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Λαογραφικό Μουσείο της Σίφνου στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό χτίσμα στην πλατεία Ηρώων στην Απολλωνία. Στο Μουσείο μπορούμε να δούμε εκθέματα που έχουν να κάνουν με την παράδοση του νησιού. Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στις τοπικές ενδυμασίες, τα αγροτικά εργαλεία και τα είδη οικιακής χρήσης. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι συλλογές με τα σπαθιά, τα τουφέκια, τις παραδοσιακές στολές, τα κεραμικά αντικείμενα, οι προτομές των εξεχουσών προσωπικοτήτων του νησιού και τα χειροποίητα κεντήματα. Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22840-33730

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το μουσείο εκκλησιαστικής τέχνης της Σίφνου βρίσκεται στη Μονή της Βρύσιανης. Ανάμεσα στα εκθέματα μπορείτε να δείτε παλαιές εκδόσεις, λειψανοθήκες, εξαπτέρυγα, ένα Ευαγγέλιο του 1796, εικόνες, άμφια, χειρόγραφα, το κεντητό φελόνι της Κασσιανής και πολλά άλλα αντικείμενα θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22840-31335/31937