Ο Αιμίλιος Βεάκης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς με διεθνή αναγνώριση του ταλέντου του. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 13 Δεκεμβρίού 1884. Σε βρεφική ηλικία έμεινε ορφανός και από τους δύο γονείς του και μεγάλωσε σε συγγενικές οικογένειες. Στην ηλικία των 16 γράφτηκε στη Βασιλική Δραματική σχολή, στην οποία όμως δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του επειδή έκλεισε.

Ξεκίνησε την καρίερα του με το θίασο της Νίκα το 1901. Κάνει περιοδείες στην ελληνική επαρχία μέχρι τους Βαλκανικούς πολέμους που επιστρατεύεται. Γυρίζοντας από το μέτωπο συνεχίζει την πορεία του και συμμετέχει σε μεγάλες παραστάσεις παίζοντας «Οιδίπους τύραννος» που τον καταξίωσε στο χώρο του θεάτρου, «Μάκβεθ», «Οθέλλος», «Άμλετ», «Κύκλωψ», «Πόθοι κάτω από τις λεύκες» και άλλα. Εκτός από το θέατρο, παίζει και σε βουβές ταινίες του κινηματογράφου, «Το λιμάνι των δακρύων», «Αστέρω», «Φωνή της καρδιάς» και «Αρραβωνιάσματα».

Ο Βεάκης εκτός από ταλέντο στην υποκριτική, έχει και στη συγγραφή. Το έργο του αποτελείται από αφηγήματα, θεατρικά έργα και ποιήματα. Συνεργάζεται με καταξιωμένα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως η Κοτοπούλη, η Κυβέλη, ο Οικονόμου, η Παξινού. Δίδαξε υποκριτική τέχνη στη Δραματική σχολή της Εταιρείας των ελλήνων θεατρικών συγγραφέων και πρακτικές ασκήσεις στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου. Κατά τη διάρκεια της κατοχής, συμμετέχει στην εθνική αντίσταση και οργανώνεται στα ΕΑΜ, γεγονός που οδηγεί στη δίωξή του. Τον Ιούνιο του 1951 αφήνει την τελευταία του πνοή μακριά από τα φώτα, ξεχασμένος και φτωχός.