Το νησί λόγο της θέσης του αλλά και της μορφολογίας του, προσφέρεται για ένα σωρό δραστηριότητες.

ΨΑΡΕΜΑ

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει ότι ο τόπος έχει ψάρι…

kytheraΑπότομα κοψίματα στους βράχους, απόχες, ξέρες που φτάνουν από τα 50 στα 2 μέτρα και ένας βυθός γεμάτος τροφή για κάθε λογής ψάρια είναι τα χαρακτηριστικά του θαλάσσιου στοιχείου της περιοχής.

Αν έχετε βάρκα, ρίξτε ένα παραγαδάκι ή μια συρτή στο Μελιδόνι, στον Αβλέμονα, γύρω από την Χύτρα , στον Χαλκό. Στα ανοιχτά από το Καψάλι και με προς το Μελιδόνι, όλο και κάποιο κοπάδι από αφρόψαρα θα τιμήσει την Συρτή σας. Αν πάλι είστε βουτηχτής ψαράς με πείρα στο ψαρετούφεκο κάντε μία βόλτα στις ξέρες αριστερά από τον κόλπο του Μελιδονιού. Αν και έχει ρεύματα και θέλει πολύ προσοχή, τα Μαύρα που πιάνει ο τόπος είναι πολλά και χοντρά. Στο ίδιο σημείο έχει και αφρόψαρα αλλά θέλει προσοχή στα ρεύματα ακόμα και με βάρκα.

Ένα διχτάκι λίγο έξω από τον Αβλέμωνα θα σας ανταμείψει με πολλά άσπρα ψάρια!!!

Και για τους λάτρεις όμως του Απίκο, ή των πεταχταριών ο τόπος έχει πολύ καλά σημεία. Χρειάζεται βέβαια λίγο όρεξη για περπάτημα (μάλλον αναρρίχηση για να ακριβολογούμε) και το καλαμάκι σας θα σας αμείψει με το παραπάνω. Κρίμα που δεν προλάβαμε να πάμε προς τον Λιμνιώνα, δεν πειράζει όμως , θα έχουμε κάτι να περιμένουμε.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Τα Κύθηρα παρότι δεν έχουν σηματοδοτημένα μονοπάτια, προσφέρονται για περπάτημα. Υπέροχες διαδρομές μέσα σε κατάφυτες ρεματιές που οδηγούν σε πηγές, κακοτράχηλους βράχους που οδηγούν σε ονειρικές παραλίες ή ακόμα και ολιγόφυτες πλαγιές που σε βγάζουν στο προαύλιο μιας εκκλησιάς.

Απ’ολες τις πιθανές διαδρομές που θα θέλατε να ακολουθήσετε σας προτείνουμε το χωριό Μυλοπόταμος. Το χωριό ορίζεται από την μία του πλευρά από ένα ρέμα το οποίο περνά από καταπράσινες πλαγιές, απότομα βράχια, μικρές και μεγάλες γούρνες με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, παλιά γεφύρια και μύλους που νοιώθει κανείς περπατάει στο χρόνο. Οι καταρράκτες, ιδανικά σημεία για διάλειμμα και δροσιά θα σας ξεκουράσουν σωματικά και ψυχικά.