Κατά την επίσκεψή σας στο Ζαγόρι μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Μεγάλη είναι η ποικιλία των γαλακτοκομικών της περιοχής καθώς στα Ζαγοροχώρια παράγονται φέτα, γιαούρτι, φρέσκο βούτυρο, και ξινόγαλο.

Ξακουστές είναι οι πίτες του Ζαγορίου, οι αλευρόπιτες ή αλλιώς κασόπιτες. Εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που είχαν οι κάτοικοι ύστερα από τον πόλεμο η πίτα ήταν μια εύκολη λύση για να ικανοποιήσουν την πείνα τους, μιας και δεν απαιτούσε παρά αβγά, αλεύρι και τυρί. Εάν επισκεφτείτε σήμερα το Ζαγόρι θα απολαύσετε την αλευρόπιτα με την αυθεντική συνταγή που φτιαχνόταν και τότε χωρίς καμία αλλαγή ή προσθήκη.

Η περιοχή επίσης παράγει ξερά όσπρια, λαχανικά, σταφύλια και δαμάσκηνα. Οπωσδήποτε προμηθευτείτε τσάι του βουνού, μέντα και ρίγανη, μιας και η περιοχή φημίζεται για τα βότανά της. Εξαιρετικό είναι το μέλι του Ζαγορίου από βουνίσια αγριολούλουδα.