Τελικά, το να γράψω λίγα λόγια για το ποιοι είμαστε, μου φαίνεται πολύ δύσκολο…

greekloversΕίμαστε μία παρέα. Μία ταξιδιάρικη παρέα που δεν χάνει ευκαιρία για εκδρομές στην Ελλάδα. Το greeklovers.gr δημιουργήθηκε από την παρέα μας με σκοπό να αναδείξει και να προβάλλει μία Ελλάδα διαφορετική από αυτή που αντιλαμβάνεται ο σημερινός σύγχρονος επισκέπτης των πολυσύχναστων τουριστικών θερέτρων. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μας είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που διδαχθήκαμε ή που μας διαφημίζουν οι γνωστοί τουριστικοί οδηγοί ή τα μεγάλα ξενοδοχεία. Πιστεύουμε σε μία Ελλάδα που γνωρίζοντάς την μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ολοένα και καλύτερα, την φύση, την παράδοσή γνωρίζοντας έτσι καλύτερα τον εαυτό μας. Ένας περίπατος, μία εκδρομή, μία ξενάγηση, ένας μύθος, μία συνταγή ένα έθιμο είναι σπουδαίες περιπτώσεις για να ανακαλύψουμε και ακόμα πιο σπουδαίες για να διαδώσουμε!

Αποφασίστηκαν όλα τόσο γρήγορα που δεν προλάβαμε να βρούμε χρόνο να γράψουμε τα κείμενα για τους διάφορους τόπους που έχουμε ήδη επισκεφτεί. Ο Αλέξανδρος πρότεινε να φτιάξουμε το site. Η Μιράντα βρήκε το όνομα, η Ελένη έγραψε για τα Κύθηρα και υπολοιπους προορισμούς, και ο Σταυρος ο Κοκοσιούλης έκανε την ιδέα μας αυτή πραγματικότητα φτιάχνοντας το site μας. Χίλια δυο ορθογραφικά λάθη, ελλειπείς μεταφράσεις, κουνημένες φωτογραφίες… αλλά πάλι… σε μία παρέα, όλα επιτρέπονται!

Το www.greeklovers.gr δεν είναι επιχείρηση, δεν έχει dead lines, ούτε όρους χρήσης και λειτουργίας. Στο greeklovers.gr γράφουμε μόνο για όσα μέρη καταφέραμε να επισκεφτούμε και για τα οποία έχουμε σχηματίσει μία άποψη. Το περιεχόμενο του greeklovers.gr είναι ό,τι μένει κάθε φορά που τελειώνει μία εκδρομή μας. Το κίνητρό μας είναι η ικανοποίηση για την διερεύνηση ενός εναλλακτικού τρόπου ψυχαγωγίας, περιήγησης και ποιότητας ζωής. Είναι η κατάνυξη και η εσωτερική ηρεμία που αποκτούμε ταξιδεύοντας.

ZagoriΠρώτος σταθμός στο μεγάλο ταξίδι που ξεκινάμε είναι τα Κύθηρα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα, πολλά μέρη. Σίφνος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Καρπενήσι , Ζαγοροχώρια, Μεσσήνη, Άνδρος, Εύβοια, Παρνασσός, Σαλαμίνα, Πόρτο Χέλι, Σπέτσες, Μάνη, Κρήτη, Μυτιλήνη, Χίος, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονος… Η Ελλάδας μας είναι αστείρευτη!

Μία Ελλάδα που ανήκει σε εμάς και που είναι αδύνατον να την εξαντλήσουμε, μια Ελλάδα της παράδοσης, του φυσικού πλούτου, του ανθρώπινου στοιχείου, της μυθολογίας, των τοπίων, της γεύσης, μία Ελλάδα των χρωμάτων, των βουνών, της θάλασσας των νησιών και των ποταμών, μία Ελλάδα… την Ελλάδα μας!

Σύντομα θα αλλάξει η μορφή του site μας, θα εμπλουτιστεί και με άλλα οδοιπορικά. Εσείς, θα μπορείτε για κάθε τόπο να βρείτε παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής, να γνωρίσετε τα τοπικά ήθη κι έθιμα, να δείτε φωτογραφίες , πληροφορίες που αφορούν τον ταξιδιώτη, προτάσεις διαμονής, αξιοθέατα και ο,τι άλλο μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε και να μάθουμε. Το μόνο που ζητάμε είναι η υπομονή και το ενδιαφέρον σας.

Αν έχετε κι εσείς πληροφορίες και φωτογραφίες για τον τόπο σας και θα θέλατε να τις γνωρίσει και άλλος κόσμος δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Για μας, όλα αυτά που θα μας πείτε και θα μας υποδείξετε, θα αποτελέσουν αφορμή για νέες εκδρομές…

Σας καλωσορίζουμε στην παρέα μας και σας ευχόμαστε Καλό Ταξίδι!